Luxusní čokoládový dort s nadýchaným krémem: Dezert, který okouzlí každého

Publikováno 30.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Čokoládový dort s jemným nadýchaným krémem je oblíbeným dezertem, který potěší každého milovníka sladkého. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to. Dort se skládá z několika vrstev, které dohromady tvoří harmonický celek chutí a textur.

Korpus: Základem dortu je čokoládový korpus. Pro jeho přípravu se rozpustí máslo s kvalitní hořkou čokoládou a trochou instantní kávy ve vodní lázni. Po vychladnutí se do směsi přidají žloutky a vanilková esence. Zvlášť se vyšlehají bílky se špetkou soli a cukrem do pevného sněhu, který se následně opatrně vmíchá do čokoládové směsi. Těsto se vlije do dortové formy a peče se při teplotě 160 °C přibližně 25 až 30 minut.


Pokračujte ve čtení článku na další straně.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení