Pečené krevety v citronovo-máslové omáčce

Publikováno 10.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Ingredience:

reklama
  • 500 g velkých krevet, oloupaných a očištěných
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Plátky citronu na ozdobu
  • 4 lžíce nesoleného másla
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Lehce vymažte zapékací misku olivovým olejem nebo použijte sprej na pečení.
  2. V míse smíchejte oloupané a očištěné krevety s olivovým olejem, nasekaným česnekem, paprikou, sušeným oreganem, solí a pepřem. Dobře promíchejte, aby byly krevety rovnoměrně obaleny marinádou.
  3. Rozprostřete marinované krevety v jedné vrstvě do připravené zapékací misky. Na krevety položte plátky citronu pro zvýraznění chuti a estetický vzhled.
  4. Pečte v předehřáté troubě 10–12 minut, dokud krevety nezrůžoví a nestanou se neprůhlednými.
  5. Mezitím připravte citronovo-máslovou omáčku. V malém rendlíku na mírném ohni rozpusťte nesolené máslo.
  6. Po rozpuštění másla přidejte citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, nasekanou čerstvou petrželku, sůl a pepř. Míchejte, dokud se ingredience nespojí, a nechte jemně probublávat několik minut, aby se chutě propojily.
  7. Po upečení vyjměte krevety z trouby a rovnoměrně je přelijte připravenou citronovo-máslovou omáčkou.
  8. Ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte s citronovými klínky pro případné dochucení před konzumací.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení