reklama
Ingredience:
reklama
- 500 g velkých krevet, oloupaných a očištěných
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- Plátky citronu na ozdobu
- 4 lžíce nesoleného másla
- Šťáva z jednoho citronu
- Nastrouhaná kůra z jednoho citronu
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 °C. Lehce vymažte zapékací misku olivovým olejem nebo použijte sprej na pečení.
- V míse smíchejte oloupané a očištěné krevety s olivovým olejem, nasekaným česnekem, paprikou, sušeným oreganem, solí a pepřem. Dobře promíchejte, aby byly krevety rovnoměrně obaleny marinádou.
- Rozprostřete marinované krevety v jedné vrstvě do připravené zapékací misky. Na krevety položte plátky citronu pro zvýraznění chuti a estetický vzhled.
- Pečte v předehřáté troubě 10–12 minut, dokud krevety nezrůžoví a nestanou se neprůhlednými.
- Mezitím připravte citronovo-máslovou omáčku. V malém rendlíku na mírném ohni rozpusťte nesolené máslo.
- Po rozpuštění másla přidejte citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, nasekanou čerstvou petrželku, sůl a pepř. Míchejte, dokud se ingredience nespojí, a nechte jemně probublávat několik minut, aby se chutě propojily.
- Po upečení vyjměte krevety z trouby a rovnoměrně je přelijte připravenou citronovo-máslovou omáčkou.
- Ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte s citronovými klínky pro případné dochucení před konzumací.