Pikantní Cajunské kuře s brokolicí a smetanovou omáčkou Alfredo

Publikováno 30.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Ingredience:

reklama
  • 450 g penne nebo jiné malé těstoviny
  • 2 hrnky brokolicových růžiček
  • 450 g kuřecích prsou bez kůže a kostí
  • 2–3 lžíce koření Cajun
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 120 ml suchého bílého vína
  • 480 ml smetany ke šlehání
  • 200 g parmazánu, nastrouhaného
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy:

  1. Předehřejte troubu na 90 °C. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Přidejte těstoviny a vařte je al dente podle pokynů na obalu, obvykle asi 9 minut. Po uvaření těstoviny sceďte, přičemž si ponechte vodu z vaření, a odložte je stranou.
  2. Znovu přiveďte vodu z vaření těstovin k varu. Přidejte brokolici a vařte ji přibližně 2 minuty, dokud nezíská jasně zelenou barvu a nebude mírně měkká. Ihned ji přendejte do mísy s ledovou vodou, aby se zastavil proces vaření, poté sceďte a odložte stranou.
  3. Kuřecí prsa důkladně posypte kořením Cajun z obou stran. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte kuřecí maso a smažte ho asi 5 minut z každé strany, dokud vnitřní teplota nedosáhne 68 °C. Po usmažení maso přendejte na talíř, přikryjte fólií a vložte do trouby, aby zůstalo teplé.
  4. Pánev vytřete papírovou utěrkou a vraťte ji na sporák. Na středním ohni rozpusťte máslo, dokud nezačne pěnit. Přidejte nasekaný česnek a restujte ho asi 30 sekund, dokud neuvolní aroma.
  5. Přilijte bílé víno a přiveďte k varu. Nechte víno vařit přibližně 2 minuty, dokud se objem nezredukuje na polovinu.
  6. Vmíchejte smetanu a nechte ji vařit asi 2 minuty, dokud mírně nezhoustne. Poté přidejte nastrouhaný parmazán a míchejte, dokud se sýr zcela nerozpustí a omáčka nebude hladká. Podle chuti osolte a opepřete.
  7. Do omáčky přidejte uvařené těstoviny a jemně promíchejte, aby se rovnoměrně obalily. Na těstoviny rozložte připravenou brokolici a navrch položte nakrájené plátky kuřecího masa. Ihned podávejte, případně posypte dalším parmazánem podle chuti.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení