reklama
Ingredience:
reklama
- 450 g penne nebo jiné malé těstoviny
- 2 hrnky brokolicových růžiček
- 450 g kuřecích prsou bez kůže a kostí
- 2–3 lžíce koření Cajun
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 120 ml suchého bílého vína
- 480 ml smetany ke šlehání
- 200 g parmazánu, nastrouhaného
- Sůl a pepř dle chuti
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 90 °C. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Přidejte těstoviny a vařte je al dente podle pokynů na obalu, obvykle asi 9 minut. Po uvaření těstoviny sceďte, přičemž si ponechte vodu z vaření, a odložte je stranou.
- Znovu přiveďte vodu z vaření těstovin k varu. Přidejte brokolici a vařte ji přibližně 2 minuty, dokud nezíská jasně zelenou barvu a nebude mírně měkká. Ihned ji přendejte do mísy s ledovou vodou, aby se zastavil proces vaření, poté sceďte a odložte stranou.
- Kuřecí prsa důkladně posypte kořením Cajun z obou stran. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte kuřecí maso a smažte ho asi 5 minut z každé strany, dokud vnitřní teplota nedosáhne 68 °C. Po usmažení maso přendejte na talíř, přikryjte fólií a vložte do trouby, aby zůstalo teplé.
- Pánev vytřete papírovou utěrkou a vraťte ji na sporák. Na středním ohni rozpusťte máslo, dokud nezačne pěnit. Přidejte nasekaný česnek a restujte ho asi 30 sekund, dokud neuvolní aroma.
- Přilijte bílé víno a přiveďte k varu. Nechte víno vařit přibližně 2 minuty, dokud se objem nezredukuje na polovinu.
- Vmíchejte smetanu a nechte ji vařit asi 2 minuty, dokud mírně nezhoustne. Poté přidejte nastrouhaný parmazán a míchejte, dokud se sýr zcela nerozpustí a omáčka nebude hladká. Podle chuti osolte a opepřete.
- Do omáčky přidejte uvařené těstoviny a jemně promíchejte, aby se rovnoměrně obalily. Na těstoviny rozložte připravenou brokolici a navrch položte nakrájené plátky kuřecího masa. Ihned podávejte, případně posypte dalším parmazánem podle chuti.