Pomerančový Dreamsicle salát: Nostalgická pochoutka pro každou příležitost

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Složení:

reklama
  • 1 balíček (3 unce) pomerančového želé
  • 1 balíček (3,4 unce) instantního vanilkového pudinku
  • 1 balíček (3,4 unce) instantního tapiokového pudinku
  • 4 šálky vody
  • 1 plechovka (15 uncí) mandarinek, scezených
  • 1 plechovka (8 uncí) drceného ananasu, scezeného
  • 1 balení (8 uncí) šlehačky (např. Cool Whip), rozmražené

Postup:

  1. Příprava směsi: V hrnci smíchejte pomerančové želé, vanilkový a tapiokový pudink. Přidejte 4 šálky vody a míchejte, dokud se ingredience nerozpustí.
  2. Vaření směsi: Umístěte hrnec na střední plamen a za stálého míchání přiveďte k varu. Jakmile směs začne vřít, odstraňte ji z ohně.
  3. Chlazení směsi: Přelijte směs do velké mísy, zakryjte plastovou fólií a dejte do lednice na minimálně 4 hodiny, dokud zcela neztuhne.
  4. Přidání ovoce: Po ztuhnutí směsi jemně vmíchejte scezené mandarinky a drcený ananas. Dávejte pozor, abyste neporušili strukturu ovoce.
  5. Přidání šlehačky: Opatrně vmíchejte rozmraženou šlehačku, dokud není směs homogenní a nadýchaná.
  6. Další chlazení: Před podáváním dejte salát zpět do lednice na 1–2 hodiny, aby se chutě propojily.
  7. Servírování: Podávejte vychlazené v misce nebo jednotlivých porcích.

Tipy:

  • Důkladné scezení mandarinek a ananasu je klíčové pro zabránění nadměrné vlhkosti v salátu.
  • Pro obměnu můžete přidat mini marshmallows nebo strouhaný kokos pro extra texturu.
  • Salát lze připravit den předem a skladovat v lednici, což z něj činí praktický pokrm pro různé události.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení