reklama
Složení:
reklama
- 1 balíček (3 unce) pomerančového želé
- 1 balíček (3,4 unce) instantního vanilkového pudinku
- 1 balíček (3,4 unce) instantního tapiokového pudinku
- 4 šálky vody
- 1 plechovka (15 uncí) mandarinek, scezených
- 1 plechovka (8 uncí) drceného ananasu, scezeného
- 1 balení (8 uncí) šlehačky (např. Cool Whip), rozmražené
Postup:
- Příprava směsi: V hrnci smíchejte pomerančové želé, vanilkový a tapiokový pudink. Přidejte 4 šálky vody a míchejte, dokud se ingredience nerozpustí.
- Vaření směsi: Umístěte hrnec na střední plamen a za stálého míchání přiveďte k varu. Jakmile směs začne vřít, odstraňte ji z ohně.
- Chlazení směsi: Přelijte směs do velké mísy, zakryjte plastovou fólií a dejte do lednice na minimálně 4 hodiny, dokud zcela neztuhne.
- Přidání ovoce: Po ztuhnutí směsi jemně vmíchejte scezené mandarinky a drcený ananas. Dávejte pozor, abyste neporušili strukturu ovoce.
- Přidání šlehačky: Opatrně vmíchejte rozmraženou šlehačku, dokud není směs homogenní a nadýchaná.
- Další chlazení: Před podáváním dejte salát zpět do lednice na 1–2 hodiny, aby se chutě propojily.
- Servírování: Podávejte vychlazené v misce nebo jednotlivých porcích.
Tipy:
- Důkladné scezení mandarinek a ananasu je klíčové pro zabránění nadměrné vlhkosti v salátu.
- Pro obměnu můžete přidat mini marshmallows nebo strouhaný kokos pro extra texturu.
- Salát lze připravit den předem a skladovat v lednici, což z něj činí praktický pokrm pro různé události.