reklama
Složení:
reklama
Pro medovo-hořčičnou omáčku:
- 1/2 šálku dijonské hořčice
- 1/2 šálku medu
- 1/4 šálku majonézy
- 1 lžička čerstvé citronové šťávy
Pro kuřecí maso:
- 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí (asi 680 g)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce másla
- 8 plátků slaniny, opečených do křupava
- 8 oz (asi 225 g) žampionů, nakrájených na plátky
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 šálky strouhaného sýra Colby Jack
- Čerstvá petrželka na ozdobu (volitelné)
Postup:
- Příprava omáčky: V malé misce smíchejte hořčici, med, majonézu a citronovou šťávu. Čtvrtinu této omáčky (asi 1/4 šálku) odložte do lednice na pozdější použití.
- Marinování kuřete: Osolte a opepřete kuřecí prsa z obou stran. Poté je vložte do uzavíratelného plastového sáčku nebo misky a zalijte zbylou omáčkou. Nechte marinovat v lednici alespoň 30 minut, ideálně však přes noc, aby maso nasáklo chutě.
- Příprava žampionů: V pánvi rozehřejte máslo na středně vysokou teplotu. Přidejte nakrájené žampiony a restujte je 5-7 minut, dokud nezměknou a nezískají zlatavou barvu. Poté je vyjměte z pánve a odložte stranou.
- Opečení kuřete: Ve stejné pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Vyjměte kuřecí prsa z marinády (marinádu zlikvidujte) a vložte je do pánve. Opečte je z každé strany asi 5 minut, dokud nezískají zlatavou kůrku.
- Sestavení pokrmu: Předehřejte troubu na 200 °C. Opečená kuřecí prsa přendejte do zapékací mísy. Na každé prso navršte orestované žampiony, položte 2 plátky křupavé slaniny a posypte strouhaným sýrem.
- Pečení: Zapékací mísu vložte do předehřáté trouby a pečte 10-15 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezačne bublat.
- Servírování: Hotový pokrm ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte s odloženou medovo-hořčičnou omáčkou. Jako příloha se hodí pečené brambory, dušená zelenina nebo čerstvý salát.