Šťavnaté pečené masové kuličky s překvapením uvnitř: Mozzarella jako královská náplň

Publikováno 30.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Suroviny:

reklama
  • 1 menší cibule, nastrouhaná​
  • ½ hrnku čerstvé hladkolisté petržele, nasekané​
  • ⅔ hrnku strouhaného parmazánu​
  • ⅓ hrnku italské strouhanky​
  • 1 velké vejce​
  • 2 lžíce marinara omáčky + ⅓ hrnku navíc​
  • 3 stroužky česneku, nasekané​
  • Špetka drcených chilli vloček​
  • Sůl a pepř podle chuti​
  • 700–900 g mletého hovězího masa​
  • 16 kostek mozzarelly (asi 1,5 cm)​

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C a umístěte rošt do spodní třetiny trouby.​
  2. Ve velké míse smíchejte nastrouhanou cibuli, nasekanou petržel, strouhaný parmazán, italskou strouhanku, vejce, 2 lžíce marinara omáčky, nasekaný česnek, drcené chilli vločky, sůl a pepř.​
  3. Přidejte mleté hovězí maso a důkladně promíchejte rukama, dokud nevznikne homogenní směs.​
  4. Z masové směsi vytvarujte 16 kuliček. Do středu každé kuličky vytvořte důlek, vložte kostku mozzarelly a pečlivě uzavřete, aby sýr byl zcela obalen masem.​
  5. Na dno zapékací mísy rozetřete ⅓ hrnku marinara omáčky. Umístěte masové kuličky do mísy a pokapejte je trochou extra panenského olivového oleje.​
  6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 15 minut, dokud nejsou kuličky propečené a sýr uvnitř se nerozpustí.​

Tipy a doplňující informace:

  • Výběr masa: Pro šťavnatější kuličky můžete použít směs mletého hovězího a vepřového masa v poměru 1:1.​
  • Strouhanka: Italskou strouhanku lze nahradit klasickou strouhankou smíchanou s italskými bylinkami, jako je oregano a bazalka.​
  • Omáčka: Marinara omáčku můžete připravit doma z rajčat, česneku, cibule a bylinek, nebo použít kvalitní kupovanou variantu.​
  • Podávání: Tyto masové kuličky skvěle chutnají s těstovinami, čerstvým pečivem nebo jako samostatný pokrm doplněný zeleninovým salátem.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení