Tradiční americký kukuřičný nákyp: Srdce jižanských svátečních stolů

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

​Kukuřičný nákyp, známý jako cornbread dressing, je tradiční přílohou na jihu Spojených států, často podávanou při slavnostních příležitostech, jako je Den díkůvzdání. Tento pokrm kombinuje drobený kukuřičný chléb s aromatickou zeleninou a bylinkami, což vytváří bohatou a chutnou přílohu.​

Kukuřičný nákyp má hluboké kořeny v jižanské kuchyni Spojených států. Původně vychází z pokrmů připravovaných domorodými Američany, kteří používali kukuřičnou mouku jako základní surovinu. S příchodem evropských osadníků se recepty vyvíjely a přizpůsobovaly dostupným ingrediencím, což vedlo k vytvoření dnešní podoby tohoto pokrmu. Dnes je kukuřičný nákyp neodmyslitelnou součástí svátečních stolů v mnoha amerických domácnostech.​


Pokračujte ve čtení článku na další straně.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení