reklama
Suroviny:
reklama
- 4 velká vejce
- 1/2 šálku krystalového cukru
- 1/4 lžičky soli
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 3 šálky plnotučného mléka
- Mletý muškátový oříšek na posypání
Postup:
- Předehřejte troubu na 175 °C a lehce vymažte zapékací misku nebo ji postříkejte nepřilnavým sprejem.
- V míse lehce prošlehejte vejce. Postupně přidávejte cukr a sůl, dokud se směs dobře nespojí.
- Vmíchejte vanilkový extrakt. Pomalu přilévejte mléko za stálého míchání, dokud nevznikne hladká směs.
- Pro jemnější texturu můžete směs přecedit přes jemné síto, abyste odstranili případné hrudky.
- Nalijte směs do připravené zapékací misky.
- Pečte v předehřáté troubě 45–50 minut, dokud pudink neztuhne na okrajích, ale střed zůstane mírně třaslavý.
- Vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout. Pudink bude během chladnutí dále tuhnout.
- Před podáváním posypte povrch mletým muškátovým oříškem.
Tipy pro podávání: Tento pudink lze podávat teplý nebo vychlazený, podle osobních preferencí. Pro obměnu můžete přidat šlehačku nebo čerstvé ovoce, jako jsou bobule, které dodají dezertu svěžest a barevnost.