Tradiční amishský pečený pudink: jednoduchý recept na krémový dezert

Publikováno 08.04.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Suroviny:

reklama
  • 4 velká vejce
  • 1/2 šálku krystalového cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3 šálky plnotučného mléka
  • Mletý muškátový oříšek na posypání

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 175 °C a lehce vymažte zapékací misku nebo ji postříkejte nepřilnavým sprejem.
  2. V míse lehce prošlehejte vejce. Postupně přidávejte cukr a sůl, dokud se směs dobře nespojí.
  3. Vmíchejte vanilkový extrakt. Pomalu přilévejte mléko za stálého míchání, dokud nevznikne hladká směs.
  4. Pro jemnější texturu můžete směs přecedit přes jemné síto, abyste odstranili případné hrudky.
  5. Nalijte směs do připravené zapékací misky.
  6. Pečte v předehřáté troubě 45–50 minut, dokud pudink neztuhne na okrajích, ale střed zůstane mírně třaslavý.
  7. Vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout. Pudink bude během chladnutí dále tuhnout.
  8. Před podáváním posypte povrch mletým muškátovým oříškem.

Tipy pro podávání: Tento pudink lze podávat teplý nebo vychlazený, podle osobních preferencí. Pro obměnu můžete přidat šlehačku nebo čerstvé ovoce, jako jsou bobule, které dodají dezertu svěžest a barevnost.


Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení