Máte rádi řízky? A co takhle vyzkoušet je nesmažené, ale pečené?
To je nápad, který jistě stojí určitě za vyzkoušení.
Legenda totiž praví, že kdo tento recept ochutnal, tak si na smažené už ani nevzpomene!
Co budeme potřebovat?
- 500 g vepř. masa
- 5 vajíček
- 200 g hladké mouky
- 400 g strouhaného sýru
- sůl
Jaký je postup přípravy?
Maso omyjeme a osušíme...
Pokračování článku na další stránce
[nextpage]Postup přípravy
Maso omyjeme a osušíme, nasolíme si jej a přípravíme tak maso na obalení ve speciálním těstíčku. Začneme obalovat prvně v mouce, následně v rozšlehaných vejcích s trochou soli a pepře.
Kouzlo receptu spočívá v tom, že uděláme ještě jedno kolo a obalíme opět v mouce a znovu ve vejcích.
Na závěr ještě obalíme v nastrouhaném tvrdém sýru.
Obalené řízky potom vyložíme postupně na pekáč. Pečeme v nahřáté troubě za teploty 170-180 stupňů.
Během pečení ještě otočíme tak, aby se nám řízky pěkně opekly z každé strany.
Jakmile uvidíte, že jsou po povrchu zlatavé, poznáte, že jsou hotové a můžete servírovat.
PS: Snad vám bude chutnat :)
PS2: Napište nám do komentářů, zda-li je legenda o tom, že si již na smažené ani nevzpomenete, opravdu pravdivá.