Mnoho lidí se snaží snižovat riziko rakoviny tím, že žije v souladu s doporučeními zdravotníků – nekouří, nepije alkohol, vyhýbá se mu příležitostně nebo úplně, sportuje, snaží se zdravě jíst a odpočívat... A v této situaci vždy vyvstává otázka „proč já?“. Onkologové to mohou vysvětlit...
Dr. Vishal Rao, když se ho jeho pacient s rakovinou zeptal, má vysvětlení. Nejde jen o zjevnou genetiku – někteří z nás jsou k této nemoci náchylnější než jiní –, ale také o to, jak se karcinogeny dostávají do našeho těla nepřímo.
V první řadě bychom měli zmínit pesticidy. Je pravda, že zelenina a ovoce kupované ve velkých supermarketech nejsou bez chemikálií a pesticidů. Chceme-li zeleninu a ovoce bez škodlivých pesticidů, musíme si je vypěstovat sami nebo dát přednost potravinám s označením „bio“, což nezaručuje, že nebyly použity žádné škodlivé látky.
Za druhé, velké množství konzervačních látek se nachází prakticky ve všech výrobcích, počínaje chlebem. Lidé zapomínají, že olivový olej nebo sůl, také jako konzervant, udrží potraviny v dobrém stavu po dlouhou dobu bez použití chemie!
Studie ukazují, že konzervační látky, jako je benzoát sodný a dusitan sodný, vedou k rakovině žaludku. Závislost na sodě proto rozhodně není dobrá...
Zapomenout nelze ani na negativní vliv cukru na náš organismus, zejména v podobě všudypřítomných sladidel a zvýrazňovačů chuti. Není to mýtus – cukr je živnou půdou pro rakovinné buňky!
A konečně, stres také hraje důležitou roli v našem životě a má významný dopad na naše zdraví.
Přestat kouřit, vyhýbat se alkoholu a nezdravému jídlu, včetně velkého množství zeleniny ve vaší stravě, je polovina úspěchu. Rozhodně se vyhněte všemu uvedenému.
Tento článek stojí za sdílení!