Smrt pro mozek i srdce! Tento nápoj nejvíce zvyšuje riziko rakoviny hrdla, střev a jater


Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
3.9/5 - (9 votes)

reklama

Jen málo lidí si uvědomuje, že alkohol kromě svého návykového účinku podporuje vznik rakoviny. Nadměrná konzumace alkoholu zvyšuje riziko rakoviny hrdla, zažívacího traktu, jater a prsu. Karcinogenní účinek alkoholu snižuje jeho příznivý účinek na srdce. Relativně bezpečná dávka alkoholu by neměla přesáhnout jednu až šest sklenic týdně.

Pravidelná dlouhodobá konzumace alkoholu škodí:

narušuje rovnováhu vitamínů a draslíku v těle, zátěž pro zažívací orgány a metabolismus, zejména játra, slinivka a žaludek, srdce a cévy, sliznice, které jsou dráždivé a zanícené alkoholem, kůže se projevuje rozšířením krevních cév, snižuje sexuální apetit a potenci, poškozuje peri nervy a mozkové buňky.

Alkohol navíc může také podporovat obezitu. Je to velmi kalorický nápoj. Prázdné kalorie v něm obsažené výrazně snižují účinnost hubnutí. Každá sklenka vína má 70 kalorií, což při konzumaci tří sklenic denně dává 210 kalorií. Alkohol také stimuluje přeměnu glykogenu obsaženého v játrech na glukózu, čímž zbavuje tělo snadno dostupného zdroje energie.

Co je bezpečná dávka alkoholu?

Bezpečná dávka alkoholu by podle odborníků neměla přesáhnout jednu až šest sklenic týdně Červené víno je nejvíce oceňováno, protože obsahuje antioxidanty a další přísady, které pomáhají předcházet mnoha chorobám. . Je součástí středomořské stravy. Kromě toho má červené víno nejlepší antioxidační účinky při. konzumaci s jídlem.

Sdílejte tento příspěvek i se svými přáteli!


Pokračujte ve čtení.

VRÁTIT SE NA PRVNÍ STRANU

3.9/5 - (9 votes)
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení