Lahodný kakaový dezert s vanilkovým krémem a medovou příchutí

Publikováno 30.03.2025
Hashtagy článku: #ŽádnéNicNásNenapadlo
reklama
Rate this post

Suroviny:

reklama

Na těsto:

  • 600 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 100 g másla
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 ml mléka

Na krém:

  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 600 ml mléka
  • 3 lžíce cukru
  • 150 g margarínu

Postup přípravy:

  1. Příprava těsta: V míse smíchejte hladkou mouku, moučkový cukr a prášek do pečiva. Přidejte změklé máslo, med, vejce, kakao a mléko. Vše důkladně propracujte, dokud nevznikne hladké těsto. To rozdělte na čtyři stejné části. Každou část rozválejte na plát o velikosti plechu a pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 5 minut, dokud pláty nezezlátnou.
  2. Příprava krému: Uvařte vanilkový pudink podle návodu na obalu s použitím 600 ml mléka a 3 lžic cukru. Po uvaření nechte pudink vychladnout na pokojovou teplotu. Poté do něj postupně zašlehejte změklý margarín, dokud nevznikne hladký krém.
  3. Sestavení dezertu: Na první upečený plát těsta rovnoměrně rozetřete část vanilkového krému. Přikryjte druhým plátem a postup opakujte, dokud nespotřebujete všechny vrstvy těsta a krému. Vrchní vrstvu tvoří krém, který můžete posypat nastrouhanou čokoládou nebo jemně poprášit moučkovým cukrem pro dekorativní efekt.
  4. Dokončení: Hotový dezert vložte do lednice a nechte několik hodin odležet, ideálně přes noc. Tím se chutě propojí a dezert získá správnou konzistenci.

Rate this post
Autorský
článek



Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučené k přečtení